Без категория
ЕТО ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ #НитоЕднаПовече

ЕТО ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ #НитоЕднаПовече

#НитоЕднаПовече никога няма да стане реалност, докато не осъзнаем, че #ВсякаСамаСиЕВиновна

Наясно съм, че ще изгубя половината от последователите си, но има някои неща, за които не мога да си трая, надявам се да прочетете това докрай, преди да получа поредното „сбогом“ от някоя моя „фенка“.

Членувам в една фейсбук група, в която ежедневно жени постват анонимно как са били тормозени – физически, психически или и двете. Под постовете събират безброй коментари – окуражаващи, неразбиращи, подкрепящи, предлагащи помощ и т.н. Това обаче няма значение, докато в собствената си глава тези жени не осъзнаят, че те са тези, които трябва да направят крачката. ТЕ трябва да си тръгнат. ТЕ не трябва да търпят.

В същата тази група, още преди случката с ножчето, бях написала един супер дълъг пост, с който целях да обясня на всички жени (аз си падам феминистка), че те са супер сила, че са по-силни от мъжете, че може да се справят с всичко, че са си самодостатъчни, че не трябват да търпят и т.н. и т.н. Дали ме подкрепиха? Ха-ха. Изля се супер много хейт върху мен – ама как така сме си били самодостатъчни, ама ние сме били само яйцеклетка, ама той мъжът, те децата, апартаментът…Хайде, да не се забалабосваме – докато дишаме, винаги има изход, винаги има решение и ако някой е сляп да го види, няма смисъл и 18364483 човека да му отворят очите.

Казват – майки, възпитавайте момчетата си. Аз ще ви контрирам – бащи, гледайте дъщерите си. За да се стигне до насилие и най-вече до това да се търпи насилие от една жена, някъде някога нещо се е счупило и в повечето случаи, това се корени в детството. Коя обичаща се жена ще позволи насилие и ще стои с някой ей така? Повярвайте ми, преди да се стигне до физическа болка, винаги може да се познае един насилник. На жената, която не се обича, лампичката й не светва. Най-лошото е, че тя го позволява. За да го позволява, тя сама е виновна. Не, защото го иска, а защото нещо в психиката й е счупено.

Преди да протестираме за съдебна реформа, трябва да протестираме за нещо друго. Съдебната ни система е толкова счупена, че не осъжда убийци на пътя, камо ли някой, който е претрепал приятелката си. Точно затова НЯМА да подкрепя нито един протест с надслов #НитоЕднаПовече, защото той нито ще промени системата, нито ще убеди жените, които понасят насилие, да си хванат багажчето и да се изнесат.

Търпяла съм и физическо, и сексуално насилие. Родих дете от човек, който ми разби носа и лежах в болница седмици. Кой ми е виновен? Съдебната система ли? Ха-ха.

Дали изроди, които убиват на пътя и бият жените си трябва да са в затвора – разбира се.

Но този протест, който не само ще подкрепя, а дори САМА бих организирала, ако събера достатъчно съмишленици (което силно ме съмнява) е за БЕЗПЛАТНА и БЕЗВЪЗМЕЗДНА психилогическа помощ за всички жени, които имат подобен проблем. Разбира се, давана от адекватни специалисти, които за съжаление са рядкост.

Хващам бас, че осигури ли се такава, другото ще намалее с поне до 90%. Докато собственото ни мислене ни спира, няма човек или институция, която да ни помогне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.