#КРАСОТА
ФИЛЪР В УСТНИТЕ – БОЛИ ЛИ, ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ И КОЛКО СТРУВА?

ФИЛЪР В УСТНИТЕ – БОЛИ ЛИ, ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ И КОЛКО СТРУВА?

Дойде време да ви разкажа и за моето преживяване с една мечта, така да се каже, която имах от дълго време – по-големи и обемни устни. Съдейки по името на блога ми, може да се досетите колко ми се искаше когато си слагам червило и се усмихвам да не се получава така, че горната ми устна съвсем да изчезва и да се превръща в тънка линия. Сега, когато се загледам по улицата, 90% от жените вече са с филъри. Това ме подтикна да ви разкажа малко повече за моя опит и да съм ви максимално полезна, ако сте взели вече това решение така, че да ви предпазя от някои често срещани грешки и да ви дам повече информация за самата процедура.

Избрах клиника Derma Vita, които ме впечатлиха с професионализма и отношението, както и с това, че работят само със сертифицирани и висококачествени продукти.

ПРЕДИ (горе) и СЛЕД (долу). Източник изображение: Derma Vita

Цената

С помощта на лекаря избрах филър Juvederm. Цената зависи от вида и количеството на инжектирания продукт – на тази марка варира между 500 и 600 лева за 1 мл. и 300 лв. за 0.55 мл., като включва и поставянето. Защо се среща значителна разлика в цените на различните филъри на различни места, ще попитате?Поставянето на висококачествени дермални филъри е съвсем логично да бъде скъпа услуга. В крайната им цена неминуемо трябва да се включат разходите за процеси, които гарантират качеството им.  Зад производството на първокласен филър стоят клинични проучвания, спазване на високите критерии за безопасност на здравните законодателства и т.н. Друг ключов фактор за цената на процедурата по поставяне на хиалуронови филъри е компетенцията на лицето, което я извършва. Опитът, знанията и уменията на квалифицираният специалист повишават както качеството и безопасността, така и цената за извършване на процедурата.

ПРЕДИ (горе) и СЛЕД (долу). Източник изображение: Derma Vita

Какво мога и не мога да правя преди и след процедурата?

Не се препоръчва консумация на алкохол и прием на нестероидни и противовъзпалителни лекарства 24 часа преди и след инжектиране на хиалуронов филър. Причината е, че те разреждат кръвта и повишават възможността от кървете и появата на синини следствие на обожданията.  Също така е добре да отидете хапнали. До 24 часа след процедурата не трябва да пушите, да пиете със сламка, да се целувате, хапете и използвате СПА услуги като сауна, парна баня и други.

Колко време трае процедурата?
Отнема 15-30 мин за поставяне на 0,55 мл филър и престой с упойка.

ПРЕДИ (горе) и СЛЕД (долу). Източник изображение: Derma Vita

Боли ли?

Грешно би било да кажа, че е тотално безболезнено, но не е и кой знае каква болка. Лекарят ми сложи упойка, а и самият филър е с лидокаин, така че освен няколко леки до средносилни убождания, не усетих нищо. Но да не забравяме, че всеки човек е с различен праг на болка. След самата процедура нито се подух, нито посинях, както си бях представявала.

Защо поставянето на хиалуронови филъри трябва да се извършва в клиника, а не във фризьорски салон, например, както често се случва?
Освен задължителната подготовка на лекаря, който извършва процедурата, е изключително важно това да се случва в клинична обстановка за максимална безопасност. Важно е да се спазват правилата за антисптика и асептика, каквито не съществуват в един фризьорски салон.  

Аз веднага след процедурата.

Колко време трае ефектът?

Около 1 месец е необходим, за да се интегрира филърът в тъканите, а около 6 м. се запазва ефектът от терапията, като този период е строго индивидуален за всеки пациент. Редица фактори влияят върху продължителността на ефекта от хиалуронов филър – брой процедури, вид филър и т.н., а основни са процесите във всеки организъм и скоростта, с която усвоява хиалуроновата киселина. 

1 мл ли е минимумът филър, който може да сложим и може ли да го разделим с приятелка, например?

Няма минимално количество при поставянето на хиалуронов филър. Видът и количеството на поставения продукт се определят от лекаря спрямо индивидуалното състояние, цели и бюджет на всеки пациент. Често оформянето на устни започва с по-малко количество хиалуронов филър, което може да бъде надграждано във времето. Поетапното оформяне на устните постига прецизен, естетичен и безопасен резултат. Разделянето на спринцовка между различни пациенти е недопустима и опасна за здравето практика. При всяко инжектиране на хиалуронов филър в кожата има потенциал от обратен поток на кръвта вътре в спринцовката, затова и смяната на иглата не е решение.

Селфи 15 минути след процедурата.

При мен резултатът беше толкова естествен, че дори и собствената ми майка не позна корекцията от пръв поглед, а само забеляза по-свежия вид. В Дерма Вита ме посъветваха да започнем с по-малко количество продукт, което да надграждам с времето, защото така имам по-голям контрол над резултата, които постигам, намалявам до минимум възможността от странични ефекти като миграция и др., а и разграждането на филъра е по-трудно и по-болезнено от поставянето му.

Аз две седмици след процедурата.

Съветът ми към вас е да не прекалявате и да не целите да изглеждате като еди-кой-си, защото се плаша, че все повече дами стават като излезли от калъп и още по-лошото е, че го правят с риск за здравето си.

Надявам се да съм ви била полезна!

П.С. Тепърва съм си набелязала още няколко процедури в Derma Vita, които нямам търпение да пробвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.