Без категория
АРОМАТ НА КОЛЕДА И DIOR С ПЕТЯ

АРОМАТ НА КОЛЕДА И DIOR С ПЕТЯ

Тя е вдъхновяваща и наясно с всичко от света на козметиката и парфюмерията. Ако ви интересува нещо за Dior – обърнете се към нея, защото аз не познавам по-голям професионалист в тази област. Представям ви Петя – трейнър на едни от най-любимите ви марки <3

Инстаграм ме „срещна“ с нея, въпреки че съм я виждала и слушала как презентира по време на събития – трудно е да устоиш да не си купиш продуктите, за които тя говори. И най-важното, поне за мен, изключително полезна е с натрупания си ценен опит и, когато искам да се образовам за някой продукт или процедура – обръщам се именно към нея.
Ето какво ми споделя Петя в коледния ни разговор ❤

Трите думи, които ме определят… Идеалист, реалист, русалка. Със все противоречията. J

Като малка исках да стана… какво ли не. Археолог, дизайнер, треньор по езда, редактор в модно списание,… имах голямо въображение.

Източник: Петя Петкова

Най-забавната ми коледна история … не е точно забавна, но е от тези неща, които те карат да си мислиш, че няма случайности. Преди три години си купуваме нова коледна украса за вкъщи и обикаляйки из магазина за декорации виждаме на земята един бял брокатен таралеж от стиропор, изпаднал от купчината, където са изложени другите му събратя. Милия беше малко смачкан, с поизкривен нос, и ни дожаля за него, че никой няма да го купи, защото е изцапан, и го купихме ние. Сложихме си го под елхата като част от украсата. Минават 7-8 месеца вече, лято е, на море сме, и от съвсем никъде ни хрумва, че ще си вземем за домашен любимец истински таралеж, от породата на африканските пигмеи, и така се случи, че точно една година след като под елхата ни стоеше белия таралеж играчка всъщност се озовахме вкъщи с истински беличък таралеж домашен любимец, взехме го точно в началото на декември. Та идеята ми е да внимавате какво си слагате под елхата ахах.

Най-големият подарък за мен е… този, в който е вложено старание, любов и специално лично отношение. Ако говорим философски, да знам че аз и всичките ми близки са добре. Може да звучи клиширано, но е истина.

Най-откаченият подарък, който някога съм правила/получава е…получавала съм пакет скариди, Unicorn Fruit Loops и бутилка просеко и разбира се, трите неща бяха свързани.

Източник: Петя Петкова


Ако имаше книга за живота ми, тя щеше да се казва… смятам, че още е рано да мога да й поставя заглавие.

Кое е по-важно: снимката или кепшъна? В днешно време смятам, че и двете. Остроумен/забавен/ценен кепшън може да подобри всяка обикновена снимка, но няма кепшън, който да може да компенсира нелепа снимка. А от гледна точка на Инстаграм преди изобщо човек да се спре и да се зачете в описанието на една снимка, тя първо трябва да му е привлякла вниманието и погледа.

Източник: Петя Петкова

Мили Дядо Коледа, тази година искам да ми донесеш… неща, които не могат да се купят с пари. И един кон. И издръжката към него.

Моята Коледа ухае на … J’adore L’or! От 3 години насам винаги! Това е парфюм, чийто аромат свързвам точно с уют, блясък, топлина, тържественост, елегантност, пищност… и когато искам или съм в такова настроение, посягам към него.

Три козметични продукта, без които не мога… това е много трудно! Хубав почистващ продукт и хубав серум, тази година се усещам определено, че посягам към много повече грижа за кожата и не чак толкова много грим продукти, но ако трябва да посоча и поне един грим продукт, то това ще е коректорът. И спиралата. Станаха повече, казах ти че е трудно! хаха

Трите ми най-любими книги са… и това е трудно, много трудно избирам любими книги, филми, песни.. има такива, които харесвам, и такива, които не харесвам, и рядко мога да ги поставя в класация. Първите, които ми изникват в съзнанието, са „Парфюмът“ на Патрик Зюскинд,  „Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин и „Хари Потър“, като последната поредица ми е любима и поради много мили детски/юношески спомени. Аз съм й съвременник, така да кажа, и с излизането на всяка книга бях горе-долу на възрастта на героите в нея. Спомням си всеки път, щом излезеше следващата книга, как съм се вълнувала и щом ми я купеха, общо взето не правех почти нищо друго,докато не я прочета цялата. Винаги свързвам Хари Потър с такива безгрижни следобеди.

На читателите на Токче&Червило пожелавам… да бъдат здрави, да търсят красивото в ежедневието и да имат една страхотна година, изпълнена с положителни емоции!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.