#КРАСОТА
КАЖИ МИ КОЙ Е ПАРФЮМЪТ ТИ И ЩЕ ТИ КАЖА КАКВА СИ

КАЖИ МИ КОЙ Е ПАРФЮМЪТ ТИ И ЩЕ ТИ КАЖА КАКВА СИ

Юхуууу, есента идва! Най-любимият ми сезон през годината и предвещава много интересни новости и лансирания. Този сезон под „прожекторите“ (на (все още топлото слънце) попаднаха няколко аромата, които са толкова различни и магнетични едновременно, че няма как да останете незабелязани, ако ги добавите на почетно място на тоалетката си. Разбира се, всеки от тях е толкова индивидуален, че ще ви разкаже напълно различна история за напълно различно момиче. Докато едни аромати шепнат за любов, други са повествование за безброй пътешествия, изкуството да бъдеш елегантна и дръзка, а защо не и да сбъднеш мечтата на живота си да имаш произведение със своя собствен почерк?

Заинтригувах ли ви?

Да поемаме на пътешествие!

#TavelGirl

GIORGIO ARMANI – MY WAY

MY WAY е заявка на висок глас да следваме с твърда решимост своя собствен път. Като нещо повече от име, MY WAY показва как срещнатите хора и изживените мигове през пътуванията в живота на човека, независимо дали са географски или емоционални, изковават неговия характер. Ароматът улавя духа на любопитство и взаимовръзка, заложени във всяко пътешествие.

Послание: „Аз съм това, което изживявам“.

Стил: Непринуден, светъл, цветен, непреходен.

Коя е „тя“?

MY WAY се въплъщава като философия в същността на американската актриса Адриа Архона (Adria Arjona), чиято личност и житейска история се характеризират с отвореност към нови изживявания и нови хора. Отвъд ролята си в кампанията на MY WAY, тя също се присъединява към марката и като лице за грим. Следващ проект на Адриа Архона е участието й в Morbius – дългоочаквания филм на Marvel, който ще излезе по кината през 2021 година.

„Адриа Архона е пътешественик, млада съвременна жена, интелигентна, любопитна, без предразсъдъци, независима и способна да изживее пълноценно всеки един момент от живота й. Тя е гражданин на света, който благодарение на автентичните си преживявания и срещи наистина може да каже: Аз съм това, което изживявам.“ Джорджо Армани

За по-устойчиво развитие…

Лансирането на MY WAY е повратна точка в плана на Джорджо Армани, посветен на намаляването на негативното въздействие върху околната среда и на борбата с климатичните промени.

„Смятам, че проблемите на околната среда трябва да са близки до сърцето на всички, и то сега повече от всякога. Няма как да пренебрегнем факта, че бъдещето на по-младите поколения зависи от нашия избор.“ Джорджо Армани

Ароматът?

Флаконът на MY WAY е като талисман, който капсулира всички срещи, които са оставили следа. Синият камък е цветът на Земята. Универсален цвят, който обединява всички нас и ни свързва помежду ни и с нашата планета. Той е обгърнат от златен пръстен, символ на уникалния път, през който всеки минава. Златният пръстен е и гравиран с логото Giorgio Armani. Луксозната синя текстилна материя е като препратка към висшата мода на Armani.

#TrendyGirl

ROCHAS – MADEMOISELLE ROCHAS IN BLACK

Коя е „тя“?

Освободена, спонтанна и елегантна по рождение, MADEMOISELLE ROCHAS е решителна и се радва на живота по всяко време. Тя обича живота и удоволствията във всичките им изражения без да се ограничава в определен стил или мода, като адаптира визията си така, че да е в тон с настроението й!

Очарователна в нежна розова рокля или дръзка и закачлива в нещо прозрачно, тя обича да играе ролята на femme fatale в кутюрни тоалети – намек за изтънченост, който тя умело смекчава с красивата си усмивка.

https://www.instagram.com/p/CEYk_wsjYHP/

За да опровергае тези, които мислят, че гардеробът й е „50 нюанса розово“, Mademoiselle Rochas отваря широко вратите му, за да покаже нова страна на характера си. Нито капризна, нито противоречива, тя се отдава на желанията си и няма скрупули да превключи от розово към черно.

Тя избира нова визия изцяло в черно, вдъхновена от рок стила, без да губи елегантността и безгрижната си усмивка. Модерна, неустоима и уверена, тя смело крачи по улицата, а главите се обръщат след нея. Надвечер в Париж – нощта и обещанията й са изцяло за нея.

Несломимият й оптимизъм я отличава от тълпата, но тя завършва визията си с друг детайл – все пак, Mademoiselle Rochas си остава Mademoiselle Rochas. Нейният отличителен белег? Панделка, която подхожда на цялостната й визия и показва моментното й настроение. Познат елемент, който като кимване казва „това съм пак аз“.

Послание: Модата – това съм аз.

Стил: Черен, кожен, рокаджийски.

Ароматът?

Черно като…

…сладка и сочна къпина, сякаш току-що откъсната.

…чай: дързък, но и озарен от свежестта на сицилиански бергамот.

…дълбоката, трептяща и плътска ванилия, която завършва композицията.

Сърцето крие бляскава среща между глог и роза. Неделима част от парфюмните творения на Къщата, розата дължи безценността си на своя произход; набрана от едно от малкото останали полета на столистната роза в Грас, собственост на Rochas повече от век. А глогът? Измамно невинен и безкрайно чаровен, той е копие на нашата Mademoiselle Rochas, която танцува на дансинга, сякаш никой не я гледа …

Черната ванилия в базата се смесва с чувствения акорд на амбровия, но и дървесен Ambroxan и шик нотка на дъбов мъх, като напомняне, че непреходната класа на шипровите аромати винаги ще е на мода в Париж – гладът, където е създадена.

Почувстван със затворени очи, обожаван с широко отворени – дървесен-плодов-флорален шедьовър на Натали Грасия-Сето.

#LoverGirl

BOUCHERON – SERPENT BOHÈME

История за любов!

Годината е 1888 и Фредерик Бушрон се готви да поеме на пътуване в търсене на редките скъпоценни камъни, в основата на славата на Къщата, която е основал 30 години по-рано. Вечерта преди да замине, той поднася на любимата си, жена му Габриел, много специален подарък, пълен със символизъм : пищно колие, представляващо змия, обсипана с диаманти. Това бил мъдър избор, тъй като за да защитава съпругата си, докато е далеч от вкъщи, той „заръчал“ на животното защитник да държи Габриел под зоркия си поглед.

https://www.instagram.com/p/CEbXiWuDK2h/

Фредерик Бушрон почерпил вдъхновение от свободния и уверен характер на жена си и създал дръзко бижу за нея, изключително модерно за времето си; деликатно релефните златни люспи съживяват колието, галят кожата с извивките си и играят със светлината при най-малкото движение на тялото.

Като защѝтен талисман и символ на вечната любов, колието змия на Фредерик Бушрон вдъхновява Къщата да създаде колекция за свободните и уверени жени, като Габриел Бушрон : Serpent Bohème.

Коя е „тя“?

Уверена и сдържана, изразяваща женствеността си с вдъхновяваща свобода на стила, жената на парфюма Serpent Bohème е „изиграна“ от модела Жозефин Льо Тутоар. С честния си и пронизващ поглед, тя перфектно въплъщава самоуверената и свободолюбива същност на Serpent Bohème. С пусната коса и безупречна бяла риза, подчертаваща емблематичното колие Serpent Bohème, което носи, тя е най-буквалното изражение на естествената красота. Фотосесията е направена в апартамент в Maison Boucheron на култовия адрес 26 Place Vendôme, тя блести на светлината, която „извисява“ сградата от утрин до здрач.

Послание: Аз съм това, което обичам.

Стил: Животински принтове, елегантност, злато.

Ароматът?

“Serpent Bohème въплъщава свободния дух, независимостта, и разбира се, елегантността, свободна от ограничения и тенденции. Той празнува животът, воден от красотата и мечтите. Неспирното „прераждане“ на змията, която сменя кожата си, е като всяко ново обещание за щастие.”

Ан Флипо предава тази свобода на движението, мисълта и жаждата за живот, чрез многопластова композиция от флорални, мускусни и шипрови нотки. Serpent Bohème се разкрива весело с експлозия от цветове, в бляскав акорд от мандарина и касис с енергичен поклон пред изключителните пъстроцветни скъпоценни камъни, които скоро станаха част от колекцията.

В сърцето, уверен флорален букет разкрива най-изтънчените качества на розата, носеща чувственото удоволствие и светлина на есенцията от турска роза, в добавка към свежестта и вкусния намек на пустинна роза. Също толкова иконичният жасмин самбак завършва букета със слънчево настроение, като лъч светлина.

В базовите нотки, шепот на бял мускус кара цветята да се слеят с кожата. Топли нотки на лавдан на свой ред оставят усещане за кожа, целуната от слънцето. Сандалово дърво и пачули сладострастно освобождават трептяща следа от парфюма.

#PrincessGirl

LANVIN – MODERN PRINCESS BLOOMING

Да бъдеш “Модерна Принцеса” е преди всичко въпрос на поведение. Начин да освободиш себе си от условностите със стил. Да комбинираш елегантност с дързост. Да отстояваш себе си по възможно най-чаровния начин.

https://www.instagram.com/p/CAjB4-XDobF/

Lanvin започва нова глава в своята модерна приказка, като разкрива героиня, която е по-спонтанна и радостна от всякога. Бунтар с любящо сърце, решена да накара света около нея да разцъфти.

Коя е тя?

“Представих си новата Modern Princess като уверена, жизнерадостна, оптимистична жена, притежаваща бляскава енергия, която тя е решена да разпръсне навсякъде около себе си,” казва парфюмерът Натали Лорсън. “За мен тя е авантюрист, който внушава както доверие, така и очарование. Ето защо създадох парфюм с контрастни сетивни възприятия: възпламеняващите връхни нотки са контрапункт на силния флорален характер на сърдечните нотки, подчертаващи уникалния подпис на всяко цвете като част от цялото.”

С лансирането на Modern Princess Blooming започва владичеството на червеното и …. цветята.

Източник: LANVIN

Ароматът…

Червено като….

…цветът, в който е облечен флаконът, е изцяло прозрачен и неочаквано го покрива.

… хилядите цветя, които разцъфват върху кутията и които безкрайно се повтарят, изразявайки позитивния дух на Modern Princess, предаден толкова очарователно.  

… буквите, изписващи името на тази нова композиция.

…цветът, който най-добре изразява жизнерадостния характер на днешната принцеса.

Послание: Аз съм щастлива, когато съм себе си.

Стил: Червено, розово, цветя, много цветя.

#CreativeGirl

MONTBLANC – SIGNATURE

Някои жени е невъзможно да бъдат забравени, защото не са като никои други. Техният забележителен характер и сила на убежденията им оставят дълготрайно впечатление във всеки, който ги е срещнал. В свят, в който излишъкът излиза от мода, тяхната магнетична семплост и вродена елегантност ги правят да изпъкнат и превръща в неустоими. Montblanc посвещава своето ново олфактивно творение на тези жени. Тази уникална история е наречена Signature в почит на иконичните пишещи средства на Къща Montblanc.

Коя е тя?

Източник: Montblanc

Жената Signature оставя уникално впечатление в съзнанието на всеки около нея, защото е избрала да бъде автор на собствения си живот. Това е ексклузивна оригинална версия, което няма нужда от повече разяснения… Парфюмната следа от парфюма й разкрива един наистина изключителен характер.

Уловена от фотографския обектив на Седрик Бир, фотограф със степен по неврология, който специализира в портрети на знаменитости, това е първият път, в който писател става рекламно лице за кампания. На терасата на „Кафе дьо Флор“, легендарното кафене в Париж, посещавано от писатели и философи, тя се опитва да намери вдъхновение за следващия си роман, записвайки идеите си в бележник с бяла писалка Meisterstück. Загледана в далечината, тя оставя мислите й да се реят свободно в бъдещето, може би забелязвайки детайл в походката на някой минувач, отрязък от доловен разговор или нова идея, която ще използва в творбата си. Тя вече пише своята нова история…

Източник: MONTBLANC

Послание: Аз съм това, което постигам.

Стил: Изключително семпъл, елегантен, черно-бял.

Писател и рекламно лице? Невероятно сполучлива комбинация!

За да пресъздаде тази жена с характер, изборът на харизматичната френска писателка Диан Дюкре идва естествено. Тази силна жена преодолява физическите си травми и ги превръща в сила. Тя се възстановява от сериозен инцидент при езда с писане, което използва като терапия, за да не губи връзката си със света. Жените са основният й източник на вдъхновение и нейните най-известни бестселъри, такива като „Жените на Диктатора“ и „Забраненият стол“, описват жените с тяхната комплексност и сила на характера.

“Харесва ми факта, че използваме писател, за да създадем парфюм. Смятам, че в това има нещо доста поетично, наистина харесвам идеята.“ – казва тя. “Парфюмът играе голяма роля в моя живот. Като аксесоар очевидно, но и като произведение на изкуството, без да го споменавам и като източник на вдъхновение. Когато пишем, сме в състояние на любопитство, отвореност към света и сетивата ни са в постоянна готовност. Мисля, че обонянието е толкова мощни сетиво, свързано с вярата в сърцето, интелигентността, кожата… Определено, то свързва всички останали човешки възприятия.” И когато я попитаме да определи какво представлява уханието, тя отговаря: “То прилича в известна степен на книга. То е като да си алхимик на елементите, да обединиш в едно различни ухания, думи, които изглеждат коренно различни, думи като гняв, любов, топлина и студ, за да създадеш нещо хармонично. По-силен и изненадващ аромат понякога може да ни зашемети. За мен, между парфюма и книгата има много общи неща.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.