Uncategorized
Sofia Restaurant Week 2018

Sofia Restaurant Week 2018

Фестивалът на софийските ресторанти ще се проведе от 16 до 22 септември и предлага изискана кулинария в 29 гурме места, с по две специални тристепенни менюта на фиксирана цена от 29 лв. за всяко

Sofia Restaurant Week се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в някои от най-добрите софийски ресторанти. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера неповторими и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

Амбицията на организаторите на Фестивала от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg са да покажат на софиянци и на многобройните български и чуждестранни гости на нашата столица майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти. И резултатите са налице – повече от 7000 кулинарни любители са участвали в пролетното издание на Фестивала през май 2018 г., а заради големия интерес се очаква сега те да надхвърлят 8000.

Единствено по време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите със своето семейство и приятели максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето.

Кои са участващите ресторанти!?

Ако погледнете в интернет страницата на инициативата restaurantweek.bg/restaurants/ ще откриете много нови, утвърдени или традиционни места, на които може да се потопите в изключително кулинарно преживяване.

obrabotena1
Снимка: Sofia Restaurant Week 2018

Ще започнем с ресторантите, в които авторската кухня е на изключителна почит:

Iv by Chef Evropeiski на изключителния Пламен Европейски, Cactus на майстора на кухнята и ТВ водещ Иван Манчев, Bistrello на иновативния Владимир Тодоров и Щастливото прасе с усмихнатия шеф-готвач Джун Йошида.

За всички, които вече са участвали в предишни издания на

Фестивала, както и тези които обичат да експериментират, предлагаме звездна селекция от току-що открити ресторанти в София:

Floret, елегантен нов ресторант с млад английски шеф готвач, 360 sky & Restaurant, с неповторима гледка и изкушаващи средиземноморски вкусове, индонезийския Raja Bali в сърцето на София, Nota Bene, със специалитети на бавен огън, и турския Konak с автентична кухня.

Класическата кухня ще откриете в:

Къщата с часовника, място добре познато на любителите на отличната кухня, Грозд с неговата прекрасна локация и история, Talents, с експериментите и енергията на младите шеф-готвачи и неповторимия Tempero.

Ако симпатиите са ви към Bar & Dinner местата, посетете:

Уютния Vino & Tapas, KOTO с неговата азиатски фюжън стил кухня или La Cattedrale с неповторимата панорама и модерна кулинария.

 Екзотичната кухня ще откриете в:

Тайландския Royal Thai, японския Hamachi-ni или индийския Kohinoor.

Модерната кулинария и незабравимо преживяване с приятели, са в:

Social, с различната си гледна точка към автентичната италианска кухня, The View, където освен смайващите гледки над София ще откриете и модерна европейска кухня, и изискания Barrique.

1-1. Доматена супа с еспума от босилек и черни крутони
Доматена супа от еспума с босилек и черни крутони. Снимка: Sofia Restaurant Week 2018

Международните тенденции в кулинарията са силно застъпени и в:

Розе, заедно със специална селекция от Ро

зе вина, иновативната кухня в La Pastaria и Брик Кафе, лежерно място с много чуждестранни гости.

Вкусна и проверена кулинария ще откриете в:

Любимата на софиянци Ниагара, ексклузивния Клуб Пушкин, ASCUA с неговите риба и стекове на жар и Арбат, царството на традиционната и модерна руска кухня.

5
Снимка: Sofia Restaurant Week 2018

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е инициативата на МЕТРО за подкрепа и популяризиране на розовия домат и традиционния кашкавал, за която шеф готвачите на ресторантите ще предложат на специално събитие за ценители и медии ястия с български розов домат и кашкавал.

Патешко магре
Патешко магре. Снимка: Sofia Restaurant Week 2018

Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.

Резервации за Sofia Restaurant Week ще могат да бъдат направени от 3 септември 2018 г. чрез интернет страницата на Фестивала.

Sofia Restaurant Week се провежда с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк, MENU MODA и Bibendum.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.