Uncategorized
Какво не харесвам в себе си (и как да го променя)

Какво не харесвам в себе си (и как да го променя)

Хайде, да си го признаем – всяка от нас има нещо у себе си, което на харесва. И най-добре би било да е само едно. За съжаление, обаче, притиснати от едно или друго обстоятелство, понякога списъкът ни се увеличава до над 10 неща. Често даже, нашите недостатъци взимат превес на това какво всъщност обичаме у себе си.

И съвсем нормално да бъде така – ние винаги се сравняваме една с друга – килограми, целулит, акне…Едновременно се опитваме да се научим от дебелите книги да обичаме себе си, но в същото време отвсякъде ни засипват с идеално изглеждащи тела и кожи…много от тях на фотошоп, но все пак!

Малко или много, добрият външен вид е ключът към нашето самочувствие, а когато се отнася за най-големия орган в тялото ни, а именно кожата, грижата за него и последиците са още по-значителни.

Аз от малка имам проблемна кожа. Това е нещо, което никак не харесвам в себе си, но ако не беше факт, нямаше никога да превърна този недостатък в искрената си и чиста любов към козметиката (било то медицинска или декоративна), която имам днес, а и да създам своя блог.

Ще си поговорим малко за фон дьо тена– продукт, който е масов, колкото червилото или спиралата. Дори една жена да не се гримира, почти няма такава, която да не посяга към някой от тези продукти. А понякога се касае не толкова до това да изглеждаме добре, а и да прикрием видни недостатъци като акне, розацея, витилиго – факти, които ни смущават да бъдем социални, колкото бихме искали.IMG_4288

Какво очакваме от нашия фон дьо тен и по какво откриваме точния продукт? Опитът ме научи, че дамите се стремят главно към следните неща – да е покривен, без да създава ефект на маска, да има естествено покритие, да бъде дълготраен и да не става на петна.

Вървейки по следите на перфектния фон дьо тен, аз открих тези от гамата Dermablend на VICHY.IMG_4270

Това, което най-много ме впечатли на пръв поглед беше рекламната кампания. Модели позират преди и след нанасяне на Dermablend, като снимките не са ретуширани и се вижда абсолютно какво точно се постига с фон дьо тена – няма грешни впечатления като кожа на порцеланова кукла, а позират истински жени, с реални проблеми и видими резултати.

vichy1
Преди и след: АКНЕ. Източник: VICHY
vichy2
Преди и след: ТЪМНИ КРЪГОВЕ. Източник: VICHY
vichy3
Преди и след: ПИГМЕНТНИ ПЕТНА. Източник: VICHY

IMG_4275

Продуктите, които имах възможността да тествам са два фон дьо тена от гамата Dermablend – коригиращ фон дьо тен флуид (16 ч.) и коригиращ фон дьо тен за изглаждане на повърхността на кожата (с ефект 3D корекция), отново с трайност 16 часа, в един от новите нюанси – 20.IMG_4382

Флуидът комбинира висока концентрация на пигменти за оптимално покритие с кадифена разтапяща се текстура, която се слива напълно с кожата за естествен и безупречен резултат през целия ден. Текстурата се превръща във флуид при контакт с епидермиса като осигурява максимално равномерно разпределение на цвета и безупречно покритие на несъвършенствата, без локални напластявания и ефект на маска.

Untitled
Текстури и цветове върху кожа

Има троен ефект на действие: 16ч. устойчиво високо покритие + Естествен резултат + Оптимален комфорт, както и хидратация, издържаща 24 часа.
Има 30% концентрация на пигменти за безупречно покритие.
Обогатен с глицерин и  растителни масла за гладко нанасяне и оптимален комфорт. Флуидът създава тънък слой, който видимо заглажда фините бръчки, без да оставя мазен филм върху кожата, а тенът е равномерен и естествен, без ефект на маска.

Коригиращият фон дьо тен с 3D ефект аз припознах абсолютно като своя продукт. Текстурата му е като на мус и се разнася перфектно, като е много пестелив.IMG_4334

Салициловата киселина в него има изразено ексфолиращо действие, а еперулинът – успокояващо действие. Несъвършенствата са видимо покрити, а тенът изглежда равен, гладък и матиран в продължение на 16 часа.
След нанасяне, кожата се усеща меко и комфортно, а след 4 седмици употреба, продуктът обещава лезиите да се намалят до 49%.

IMG_4471

И двата продукта са подходящи за чувствителна кожа, изключително толерантни, хипоалергенни и некомедонни.

От VICHY обещават, че продуктите от гамата Dermablend  могат да помогнат на дами, страдащи от розацея, акне, хиперпигментация, тъмни петна и кръгове, витилиго, както и да прикриване на татуировки по тялото.

За мен това е перфектният фон дьо тен за сезона и ако още не сте го опитали, минете през близката аптека и го тествайте, сами ще се уверите в безупречното му качество.

*За повече информация за фон дьо тена или други продукти на VICHY, може да посетите официалния уебсайт на марката: https://www.vichy.bg/

**В колаборация с VICHY.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.