Uncategorized
(Р)ЕВОЛЮЦИЯ НА РУСОТО

(Р)ЕВОЛЮЦИЯ НА РУСОТО

IMG_2760Обзалагам се, не сте чували или не знаете тези любопитни факти за човешката коса:

 

  1. Всеки кичур коса съдържа 14 различни елемента, включително следи от злато! Може да благодарим за това откритие на Филип Уолтър, Пиер Кюри и Мария Кюри.

    2. Косата може да се ползва за почистване на нефтени разливи. През 2007 година, по време на голяма петролна катастрофа край бреговете на Сан Франциско, еколози използват постелки, изплетени от човешка коса за почистване на плажа.

  1. Косата съдържа информация за всичко, което се случва в кръвта и тялото
  2. Косата има много сила! Само един косъм може да издържа до 100 грама тегло.
  3. По човешката коса не може да се установи полът на човек, тъй като и при жените, и при мъжете тя е еднаква като структура.IMG_2766

Най-силният човек на света е бил съдията Самсон. Неговата сила се криела именно в косата му.

Изобщо, като се замислим, косата е един от най-важните „аксесоари” за нашия организъм.

Искам да ви разкажа малко повече за моята любов към русото. Може би е добре да започна, като спомена, че естественият цвят на косата ми е тъмно рус (да, точно тъмно рус, а не кестеняв, както много хора бъркат).IMG_2767

Тя стартира, още когато бях в 9-ти клас и нямах никакви пари да се купя боя за коса, Търсех лесен начин да се изсветля. Прочетох някъде, че това ставало, като си купиш перхидрол от аптеката. Само, че никой не би беше казал какъв процент трябваше да е той. Затова реших, че най-високият ще ми свърши най-добра работа. Накрая взех тооолкова висок, че когато потапях кичура в бурканчето, то веднага се обезцветяваше. Така се направих на кичури. Те, обаче, бяха толкова изгорени, че изпадаха. Така се разделих с половината си коса.

IMG-52adb721c2b5aad10db32fb0185c57ef-V

Когато влязох в университета и бях на около 19 години, вече навлизаше модата на русата коса и на екстеншъните. Почти всички бяха бяло руси и аз дълго време се чудех дали да предприема тази стъпка, но накрая запалена по „модата” се престраших. Този път отидох на фризьор, доверявайки се на него. И така, година и половина, се правех бяло-руса. Цвят, ужасно труден за поддържане и изключително пагубен за моята коса. Тогава беше периодът в моя живот, когато си правех само и единствено домашни маски, които задължително включваха жълтък и кисело мляко.

IMG-d14f1cedc6ed7c8122b4e88a755decd3-V

Повече не прибягнах към това да боядисвам косата си руса. Доста години изобщо не я боядисвах, докато накрая започнах да се прехласвам по медените и червените нюанси, с които се правех до преди два месеца. Един ден просто станах и реших да си върна естествения цвят. Само че отново реших да е малко по-рус, малко по-светъл и малко по-омбре. Но, без това да нарушава здравината й.

Споделих ви, че John Frieda ми е сред любимите марки за коса. Именно маската за руса коса на марката ми помогна да омекотя и заздравя косата си след злощастния период, който имах след изрусяването.

А сега идва лято и всички искаме да сме по-руси. Русото е наистина цветът на лятото. Това лято, аз ще се доверя на серията Go Blonder, която веднага припознах като продукта, от който се нуждая. Какво да очакваме от нея?IMG-18cf6da462c960e2cf71d7946ae41fcf-V

– Целунат от слънцето ефект! Да, не само кожата ни се нуждае от това през лятотоJ Какво по-хубаво от слънчево русо, което да подчертава чертите на лицето ви, цвета на очите ви и прекрасния летен загар?

– Мека коса и бляскав вид, без това да съдържа пероксид и амоняк. Абсолютно естествено, вие може да постигнете с тон, тон и половина по-рус вят на косата.

IMG-889cb233aab088e01aa7d153e9750621-V

Серията за коса JOHN FRIEDA® SHEER BLONDE® GO BLONDER съдържа:

  • изсветляващ шампоан;
  • изслетляващ балсам;
  • изсветляваща маска;
  • изсветляващ спрей.

Препоръки при ползване на спрея:

 

Формулата се активира от уредите за топлинно  въздействие върху косата, за да я изсветли постепенно след 3-5 употреби. За оптимално изсветляване, използвайте маша за изправяне или къдрене след издухване със сешоар. Използвайте само веднъж между две измивания на косата. Използвайте само върху чиста, влажна коса.

 

Аз вече отправям поглед към плажа, лазурните брегове и нямам търпение да видя косата си по-руса, по-дива и по-здраваJ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.