Uncategorized
ЕДНА ПО-ИНТЕРЕСНА КАМПАНИЯ

ЕДНА ПО-ИНТЕРЕСНА КАМПАНИЯ

Започна мащабната инициатива „Почисти и разкраси с Cif“

 

  • Cif е тук, за да внесе промяна, да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво
  • Творческият екип на Cif ще почисти и превърне 3 места в България в градски шедьоври
  • Почисти и разкраси с Cif“ представи пилотния проект „Малко градско кино“

 

В София на 12 март 2018 г. Cif стартира национална инициатива под мотото „Почисти и разкраси с Cif“ със специално събитие, представящо пилотния проект на кампанията. Вдъхновена от идеята да поддържаме красотата около нас, фокусът този път освен върху почистването, е и върху разкрасяването на градската среда.

_IMG1628

Желанието на Cif е да внесе естетика и промяна не само в градската среда, но и в съзнанието на хората. За да постигне това, кампанията цели да насочи вниманието на обществото към занемарените пространства в българските градове. Тъжната истина е, че градската ни среда се състои от безброй изоставени и порутени места. Тези места някога са били част от градската култура, а сега са потънали в мръсотия и грозота. Cif е тук, за да внесе промяната, да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, да сътвори новите градски шедьоври. Мисията на кампанията е да разкраси и трансформира, да създава и пази във времето.

_IMG1665

В рамките на инициативата ще бъдат почистени и трансформирани 3 локации в различни точки на страната, избрани чрез директно гласуване на онлайн платформата  – cifcleans.bg. Сайтът дава възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър от творческия екип на Cif, както и да гласува за вече предложените такива места. Всеки, качил снимка или гласувал, се включва в томболата за седмични награди /уикенд за двама до красиво място в България, раница или комплект продукти Cif/. Периодът за гласуване е от 12 март до 23 април 2018 г., включително. В края на кампанията официално ще бъдат обявени 3 места, избрани чрез гласуване, които ще бъдат трансформирани така, че да се превърнат в оживени, притегателни зони от градската среда.

_IMG1752

Премиерата на пилотния проект „Малко градско кино“ от кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ беше при алпинеума в Княжеска градина, в подлеза на бул. Васил Левски и ул. ген. Гурко (срещу Спортната палата) в София. Събитието събра на едно място представители на водещи печатни и електронни медии, инфлуенсъри и граждани. Присъстващите имаха възможността да бъдат сред първите, дали гласа си за избирането на 3 градски места в България, които Cif да превърне в градски шедьоври. Това стана чрез гласуване с таблети на сайта на кампанията cifcleans.bg. За запомнящата се атмосфера допринесоха изпълнението на брейкденс групата “X Energy Crew” и специалната прожекция на документалния филм „Призрачната планина“, разкриващ сюреалистичната картина на изоставените лифтове на Витоша, но и ентусиазма на шепа скиори, които всяка зима се завръщат по склоновете, вдъхвайки живот на планината.

_IMG1880

Реализирането на пилотния проект от Cif и сдружение „Трансформатори“ включи цялостно професионално почистване на стълбите, стената, кашпите – до пълна  трансформация на алпинеума в малко градско кино. Дървен декинг на площадката, обособена като малка градска сцена, и изписване на ключови послания, свързани с историята на Княжеска градина на няколко от стълбите.

Инициативата „Почисти и разкраси с Cif“ е подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

Пилотният проект на Cif и сдружение „Трансформатори“ е реализиран със съдействието на Столична община район Средец.

Може да следите всички новости за кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ в официалния сайт cifcleans.bg, както и във Facebook страницата на Cif (facebook.com/cif.domestos.bg)

Относно Cif:

Cif e сред лидерите в категорията продукти „Грижа за дома“. Богатото портфолио продукти превръща почистването в бърз и лесен процес, без компромис с качеството. Достъпните решения за почистване от Cif имат множество приложения в дома.

Брандът Cif е част от разнообразното портфолио на Unilever – международна компания в сферата на бързооборотните стоки.

Относно Трансформатори:

Сдружение „Трансформатори“ е неправителствена организация, създадена през 2009 г. от група български архитекти. Организацията има за цел „коренна промяна на градската среда“ и работи по градски и обществени проекти, градски дизайн и архитектура.

Относно Княжеска градина:

През 1882 г. по идея на Княз Александър Батенберг една обикновена ливада се превръща в градина. По времето на Фердинанд I там са изградени ботаническа и зоологическа градини. Борис III създава царска детска градина с детски театър. Днес, до парка на името на цар, Борисова градина, е градината на княза, а на входа ѝ вече има едно Малко градско кино.

Информация и снимки: Cif

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.