Uncategorized
TRUSSARDI RIFLESSO: ЕДИН РАЗМИСЪЛ ЗА ДОМА, ДЕТСТВОТО, СВОБОДАТА и…още нещо

TRUSSARDI RIFLESSO: ЕДИН РАЗМИСЪЛ ЗА ДОМА, ДЕТСТВОТО, СВОБОДАТА и…още нещо

Как хубаво е да започнеш деня с прекрасен рекламен клип. Реклама на аромат, който още дори не съм помирисала, но искам да пиша за него, тъй като клипът е толкова страшно надъхващ и оригинален, че не може да остане незабелязан, а саундтракът е божествен. Просто те кара да отидеш и да го помиришеш. Имам приятел, който си купи панталони за 100 лева, само заради рекламата. Или пък при бирата, особено Heineken имат толкова яки реклами, че ти иде да отпиеш от тази бира, без дори да обичаш бира. Ще говоря за новия мъжки аромат на Trussardi – Riflesso.

Думата произлиза от италиански и означава Размисъл. Клипът е много различен, в него няма секс, няма и любов, такава каквато я виждаме по останалите реклами. Тук става дума за друг вид любов и за връщане към корени и традиции. Небостъргач, страс, ексел – корпоративна клетка, в която сме затворени, изпълнена с костюми, вратовръзки и дразнещия звук на постоянно звънящи телефони.

Кожено яке, мотор (MV Agusta), звук на бръмчене, респективно свобода.  Сила, дух, решимост. Желание за размисъл. ПРОМЯНА.

MS_04_20161216_17_Trussardi_00442 1
Мъжът и неговият Austin. Снимка: TRUSSARDI

Бащината къща, зеленина, море. Път и бряг. Старата кола (Аustin Healey 3000 MKIII BJ8 Cabrio, 1965 г.), прибрана и зазимена, неработеща. Поправка на колата. Това е сякаш да „поправиш“ живота си, връщайки се към себе си. Светлината на детствтото. Топка. Куче. Най-добър приятел. Красота и светлина. Това, което липсва…липсва при небостъргача, ексела и лаптопа.

MS_03_20161216_17_Trussardi_00361cr
Пътят към Дома. Снимка: TRUSSARDI

Звук на песен, в която се пее, „аз намерих своя покой, аз съм отново вкъщи“. Старата кола се движи с висока скорост по пътя. Още свобода, възможност да „дишаме“. Залез, спираща дъха гледка и вдишване на въздуха – въздуха на нашия дом, на мястото, на което се връщаме, ако не тялом, то поне духом, за да се почувстваме отново щастливи.

РАЗМИСЪЛ.

Клип, който гледах, без да си казвам „леле, колко секси мъж“. Клип, който гледах задъхано и смирено. Аромат, който нямам търпение да вдишам.

АРОМАТ

Създаден от Veronique Nyberg, Trussardi Riflesso e резултат  от съчетаването на конрастни елементи.

ВРЪХНИ НОТКИ, енергични и спортни: бергамот, розов грейпфрут и свеж оттенък на зелена ябълка, създават цитрусов италиански коктейл с жизнени нотки на конценрирана чиста свежест.

СЪРЦЕВИДНИ НОТКИ, флорални, символ на спонтанността и елегантността: здравец, листа от виолетки и екстракт от цвят лавандула.

БАЗОВИ НОТКИ, коренни и ценности на бранда Trussardi:италианска кожа, ветивер и зърна тонка.

ОПАКОВКА И ФЛАКОН

Дизайнерът Carlo Colombo, в сътрудничество с Gaia Trussardi, разработва яркият и прозрачен,  елегантен и изтънчен флакон с емблематичен силует,  съдържащ ароматът в неговия ергономичен, мъжки обем. Colombo проектира флакона и капачката, така, че да са израз едновременно на традиция и иновация, характеризиращи аромата. Оребрената повърхност на стъкления флакон напомня на радиаторна решетка в кола: силен и мъжествен елемент, който се допълва от визията на капачката, наподобяваща въртящи се волан. Резултатът е емблематичен продукт с едновременно винтидж и модерен вид, който е уникален заради комбинацията на стилове.

Trussardi Riflesso_EDT 100 ml+Pack
Флаконът и опаковката. Снимка: TRUSSARDI

Луксозната и осезаема опаковка на Trussardi Riflesso е идеалното допълнение към посланието на аромата и флакона. От вътрешната страна кутията не е неутрална, присъства оригиналния мотив–лого, запазен знак на модна къща Trussardi.

Запечатано с целувка,

Диди.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.